En blick som ger en chans

  • Huvudvärk mest hela dagen. Tidigare idag hade jag grymt ont och låg ett tag i sovrummet, lyset släkt och ville mest bara vara i en annan kropp än min egen. var nära på att spy flera gånger men gjorde de tack och lov inte.
  • Vädret idag är väldigt konstigt. För det första så blåser de typ storm, och som alltid regnar det. Men ibland kommer hagelskurat som inte är att leka med. Och när vi cyklade till citynord blixtrade det och åskade. Det är som allt på en och samma gång. Jag förstår inte riktigt vädret här i Bodö.
  • Snart kommer vår hyresvärd också. Vi ska betala sista hyran. Känns tråkigt men ändå bra. Tråkigt just för att jag har haft himla skoj här. Tiden har gått så sjukt fort, jag har snart varit här i 4 veckor men det känns som om jag varit här i 1 vecka. Men det känns bra att komma hem till familjen och vännerna, och att det är jul snart, då vill jag vara hemma. Jag har inte firat jul på 2 år och denna jul kommer bli så himla mysig. Så när jag kommer hem börjar julen med en massa julbak. Men de får ni ta del av senare. :)
  • Nu ska jag se bonde söker fru som har blivit ett måste här. Hehe.

<3





Sjukstuga här i bodö

Godmorgon!

Klockan är strax före 19.00 och jag klev upp för ungefär en timme sedan. Det är galet. Men jag skyller på att jag är sjuk. Jag har ont i halsen och känner mig lite febrig. Så det blev inget jobb för mig idag. Inte heller för någon annan som jag bor med. Ingen kände sig riktigt kry. Förhoppningsvis kan alla jobba imorgon. Så jag säger krya på er jag bor med och alla andra som är sjuka! 


Vi blev lite hungriga igår kväll. xD

Världens minsta bild, men sååå kuuul att jag skrattar ihjäl mig. Älskar denna effekt xD

Hotel california



Med halsont, mensvärk, huvudvärk och ryggont lägger jag mig i sängen med hörlurarna i öronen och längtar hem lite. 

Bjuder på en grym låt tills vidare så slipper ni höra mitt klagande. Hehe. 



Pappa <3

Spöken eller inte



Det är något med den här lägenheten eller egentligen med hela huset. Man känner sig bevakad hela tiden. Speciellt i mitt och Ludvigs rum. Och en kväll när vi skulle sova förra veckan låg jag med ansiktet mot väggen då jag kände någon peta mig i nacken. Och i morse kändes det som om någon satte sig på mina fötter. 
Jag vet inte om det bara är inbillning eller om det faktiskt är så att det finns någon/något här i lägenheten. 
En annan grej som hände i dag var att någon gick i lägenheten ovanför våran. Ni tänker då säkert att det bara är den som bor där som gick. Men nej, den lägenheten har varit tom sedan vi flyttade in här. Och när jag och ludvig gick ut cirka 10 minuter efter att vi hört stegen så var det släckt där och lika tomt som alltid. Vi hade inte hört någon dörr öppnas eller stängas som vi annars alltid hör när någon kommer eller går. 
Som jag skrev här ovan är det kanske bara en inbillning, men konstigt är det ju i alla fall. 

Nu ska jag se idol, ni som ska ut får ha det så himla kul och ni andra som ska stanna inne får ha det så mysigt framför teven! :)

fråga med ett svar

linnéa: hur hittar du till alla ställen där i norge, om de ringer in dig på morgonen? det är ju skitduktigt!! :)
ta hand om dig!

Bra fråga! Vi har en karta i pappersformat över Bodö så den kan vi titta på, sedan har vi fått några hemsidor av manpower, dom vi jobbar för, där vi kan se hur  vi tar oss dit med hjälp av bil alt. gå/cykla. Vi har också fått en hemsida som visar hur bussarna går. Men det kan vara lite jobbigt ibland eftersom man inte har någon koll vart allting är. Men två morgonar den här veckan har jag fått skjuss av en på manpower vilket känns toppenbra! Men så kommer det inte alltid vara så jag får sätta mig ner och plugga kartan ;).
hur hittar du till alla ställen där i norge, om de ringer in dig på morgonen? det är ju skitduktigt!! :)
ta hand om dig!

-

Jag har jobbat på ett sånt trevligt dagis idag. Jag hoppas att jag får vara där fler gånger för jag trivdes så himla mycket. Men det verkade som det så jag får hålla tummarna. 

Annars så rullar allting på, för det mesta. Jag har fortfarande en stor ångest som bara ligger och trycker. Jag blir inte av med den, men så kan det vara ibland. 

Imorgon blir det i alla fall inget jobb, vad jag vet nu. Det kan ju hända att  jag blir inringd imorgon på morgonen som jag blev idag. 

Nu ska jag lägga mig och se klart gossip girl. 




Hope

Godmorgon på er små!
Jag har just klivit upp, eller nej, de har jag inte alls. Jag bytte bara plats, från sängen till soffan. Riktigt skönt måste jag säga. Dessutom är tjejerna iväg på jobb och ludde sover. så jag är helt själv uppe vilket är så himla skönt och avslappnande på något sett. 


En mobilbild. Tog lite kort igår när jag väntade på bussen från jobbet. Där jag var och jobbade var det fullt med berg. Helt galet sagolikt vackert. Även om bilden inte får med de vackra riktigt så kanske ni ändå kan förstå hur vackert de är här!

Och lite på tal om igår så måste jag ju berätta om att jag såg en Örn när jag gick från stan till lägenheten. De är rätt mäktiga djur måste jag säga och jag blir alltid lite tagen när jag ser dom. På senare tiden har jag haft turen att se flera stycken. :)

Sen måste jag bara klaga lite över flygplansen vi bor bredvid, vi ser tornet från lägenheten och landningsbanan är typ 400-500 meter härifrån. Man vaknar alltid när ett plan landar eller lyfter. Väggarna och golvet skakar ibland. Och då är det av vanliga passagerarflygplan. Men nu dom senaste dagarna har Jas plan börjat flyga. Ni vet ju hur mycket de hörs när dom flyger ovanför en, tänk er då hur mycket de låter här när dom landar och startar. Då kan vi snacka om att de HÖRS. Man blir typ döv. Och de är ju inte ett plan som åker iväg, utan de är typ 5 stycken nästan samtidigt. Och en stund senare åker de iväg 5 stycken till. 

Nu ska jag sluta klaga och börja klä på mig. Tror jag ska ta och cykla iväg till city nord och gå i affärer. Är toksugen på att handla nya kläder. Handlade dock en ny stickad tröja igår. Men är ändå inte riktigt nöjd. Vi får väl se om jag kommer hem med något. :)

Ha en bra dag! :)



Grattis Ludvig! :)

Grattis på din dag, jag hoppas att den blev helt okej ändå! :)



Familjen, jag älskar er så otroligt mycket!

Jag har verkligen världens bästa mamma! 
och självklart världens bästa pappa och syster också!
- Ni får mig alltid på benen igen! 
<3

-

Jag har haft två riktigt dåliga dagar. Har inte alls varit på bra humör. Men nu börjar det bli lite bättre och jag hoppas morgondagen bjuder på ett mycket bättre humör. 

Just nu sitter vi och lyssnar på musik här i lägenheten. Tidigare såg vi film - Juno och därefter Grease. Helt okej kan jag tycka en lördagkväll då humöret inte är på topp. 

Snart blir det nog sängen och sova till någon gång i morgon på dagen eller om jag ska orka ta mig upp och gå en låång promenad. Vi får väl se vad som händer. 



Vad jag önskar dessa känslor försvann. Om jag bara
kunde inse alla dagar att det inte var mitt fel, att jag
inte kunde ha gjort någonting. 

idol

Andra jobbdagen har varit rent ut sagt ett helvete. Började med att jag inte hittade dit, så blev 20 min sen! Sen var personalen bara dryga och snackade knappt med mig. Kände mig mest bara ivägen. Menmen, man kan ju inte få ett bra dagis varje gång.

Nu är det idol, vissa är bra, andra är grymt bra medans de andra är i botten. Jag tror att Amanda Persson kommer åka idag, vem tror ni åker
Och mollys andra framträdande, hur bra var/är hon inte? Gudars vilken röst hon har!


En grymt "snygg" bild ;)

rice and curry, curry and rice

Första arbetsdagen har gått jätte bra. Lite nervös och osäker osv. men annars var det helt okej. det blev bättre efter lunch. Imorgon är det också jobb men på ett annat dagis som ligger längre bort så denna gång tar jag bussen, även om jag skulle kunna cykla dit känner jag att det är bättre om jag åker buss då det var lite tjorvigt att ta sig dit. :)

Hur står det till med er?



Arbete

Nu äntligen har det börja hända saker här i Norge. Idag har jag varit på en arbetsintervju så redan imorgon börjar jag jobba. Dock vet jag inte riktigt vart än men han skulle ringa upp så jag fick veta mer. Men på fredag blir det att jobba på ett dagis. Ska bli riktigt kul! :)


New york 2010-2011

-



Please teach me gently how to breathe

Tänkte bara kika in här tväråter såhär mitt i natten och bjuda på några låtar som jag är helt fast i. :)


Melissa Horn - Mardrömmar


Birdy - Shelter

jag saknar dig mindre och mindre

Fredag: Jag klev upp kring 15.00. Gjorde oss därefter klara och gick till coop för att veckorhandla. När vi var klara där gick vi hem igen och började laga mat. Jag och Ludde gjorde potatisgratäng och fläskfile med någon sås som Ludde gjorde. Det var jätte, jätte gott! Facebookade lite med mamma och pappa medans maten var i ugnen. Försökte snacka med notus också men han var allt för trött för att vilja prata med mig. tokvovve! <3 Sen såg vi idol, och fy tusan så bra att andré åkte ut. Nu är det nästa bara bra kvar. Sen såg vi The X Factor resten av kvällen/natten. Vi  gick och lade oss klockan 5.00 imorse och somnade vid 6.00. :)



Lördag: Jag vaknade 12.30 idag men orkade inte gå upp förrän 14.30 kanske. Jag har verkligen börjat älska att ligga kvar i sängen och bara dra sig. Se lite Weeds och halvsova. Jag och Ludde har nyss varit på affären här närmast (Rema1000) och handlat lite ljus och snacks till ikväll då det är Så ska det låta på teven som vi ska slöa till. Sen blir det väl som vanligt The x Factor till någon gång inatt! 

Som jag sagt förut så händer det inte så mycket här i Norge. Kan inte vara så intressant för er att läsa om typ Ingenting. Vi får se när nästa uppdatering kommer. Kan ta några dagar. Men jag finns på facebook om ni undrar någonting. Ha det bäst tills nästa gång! :)


-

Jag klickar mig in på din sida och tror att jag inte ska reagera någonting. Känna som jag kände bara två sekunder innan jag tryckte och kom in på din sida. Men oj vad fel jag hade. Mitt inre slets itu och jag bävade mig för att titta på sista bilden. Sista bilden du la upp. Dom sista orden du skrev där. 

Jag bläddrar ner och ser vad folk har skrivit. 
"jag saknar dig"
"varför?"
"känns som det var igår.."
Och ju längre ner jag bläddrar desto närmare kommer de. Desto mer slits de. 
"24 mars 2008 19.28
Hejdå:("
Finns det en som har skrivit. Då har du varit död i ett dygn. 
En annan kommentar finns den 23 mars 2008 just efter klockan 19.00, som säger att vi ska låta han gå. Vadå låta han gå? Aldrig. Hur skulle jag eller någon annan kunna låta han gå? Och vadå "om ni älskar han skulle ni släppa taget", hellre "om vi älskar han skulle vi inte släppa taget". Jag blir så arg. Ska jag tillåta att han tar sitt liv? Ska jag tillåta självmord? Nej, aldrig i hela mitt liv. Det är vidrigt. Det är de värsta en människa kan göra mot någon annan. 

Jag har så svårt att komma över detta. Det skär fortfarande i mig. Jag kan inte sluta önska att du fanns nu, idag, igår, imorgon. Jag önskar så att du fick uppleva livet precis som det ska vara. Alla de goda stunderna. Men du valde hellre att avsluta livet än att fortsätta för att finna det ljusa. 

Jag saknar dig!

Det händer ingenting, det mesta är sig likt häromkring

Jag hittade helt själv in till stan idag. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta när ludvig ringde och behövde hjälp. Men de gjorde jag,känner mig lite stolt över mig själv. :)

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag har skrickat in en jobbansökan till ett annat bemanningsföretag eftersom de andra inte verkar vilja svara. Så jag hoppas jag får svar antingen ikväll eller imorgon så jag kan komma igång och jobba. :)



jag önskar jag var en sån som inte tänker alls

Jag var så himla klantig idag, eller ska jag säga korkad, tänkte inte riktigt osv. Ludde skulle till PVS och därifrån är det jätte fint med berg och sånt. Då tänkte jag igår kväll att jag kunde ta med mig mobilen och fota lite medans han är där inne. Så kunde jag lägga ut några bilder här på bloggen samt facebook. Men vad tror ni jag gör? Jo jag glömmer mobilen hemma i lägenheten. Himla typiskt. Jag får gå dit en annan dag och fota så ska ni få se lite av landskapet. :)

Nu blir det middag bestående av pytt i panna. Adjöken! :)



Chocktillstånd

Jag kan inte riktigt fatta att klockan snart är halv tre och jag har nyss klivit upp. Det är helt sjukt. Hemma i Sverige kliver jag upp mellan 9 och 10. Till och med när jag inte behöver gå ut med hunden. Ibland händer det till och med att jag är uppe klockan 8 på helgen. Alltså jag är i chock! 

Och tiden går så himla fort här. Man kliver upp där mellan 13-15. Och nästa gång man kollar på klockan är den kväll. Och man inser att man knappt har ätit något. Men det är kanske för att man kliver upp så sent. Jag vet inte. 

Men nu ska jag gå och duscha sen ska jag gå till coop och handla litekryddor. 

Adjöken! :)


Saknar er två! <3

taggad. glad. allt liksom

lite smått irriterad, less och bekymrad.




Denna bild är typ min favoritbild just nu. Den befinner sig på mitt skrivbord på datorn och jag blir alltid lika glad varje gång jag ser den och skrattar lite för mig själv. Dels för att vi är så galet taggade och för att det var på P&L.För att det var sjukt kul där. och alla artister/grupper. alla människor. och jag ser galen ut i ena ögat medans jag ser super taggad ut i de andra. och hela bilden utstrålar en sjukt bra känsla. jag blir bara tokglad av den. 



lathet på högsta nivå

Det har inte hänt mycket idag. Mest har jag/vi legat framför teven eller datorn. Jag och Ludvig har varit ute på två promenader. Men annars har det inte hänt så mycket. Men imorgon blir det nog mer gjort kan jag lova. Nu blir det nog någon film innan jag går och lägger mig.

Adjöken! :)



Trivsel!

Jag måste säga att det känns riktigt bra att bo här i Norge hittills. Det är lite svårt med språket men det kommer nog gå bättre sen när jag börjar snacka med fler som bor här och börjar jobba. Jag trivs med människorna jag bor med och trivs i lägenheten. Vi har en jätte fin och fräsch lägenhet. :)

Don´t move away from me

  • Sovit till 12.30 vilket nästan aldrig har hänt på 4(?) år kanske. Förutom en gång då jag sov till halv två.
  • Snackat med mamma och Farmor över facebook i cameran. Blev så himla glad över att se dom. Saknar familjen och vovven redan.Och självklart vännerna.
  • Nu blir det käka frukost.  Resten av dagen är oplanerad. Vi ser väl vad som händer! :)

Första natten

Sådärja, första natten i norge gick ju bra. Jag sovit som en stock men känner mig inte direkt utvilad. Är trött som en varg kan vara ibland. Men så får det vara. Idag ska vi handla lite och sen ska jag försöka fixa ett norskt nummer och sen kanske vi skulle gå till skatteverket och snacka med dom lite. Ikväll blir det självklart idol!

Adjöken!

hehe

Jag har suttit på bussen sedan 10.00 idag. Jag är grymt less för tillfället men vi har bara en timme kvar ungefär så det ska nog gå vägen. 
Jag har sett Kung Fu Panda 1 nyss, rekommenderar den verkligen. Så himla kul och söt film. Eller pandan är söt så jag dör. Han är så tjock och klumpis. Och han floppar med sin mage, haha trodde jag skulle skratta ihjäl mig varje gång han gjorde så. Jag ska ta och se andra filmen någon dag också. Jag ska bara hitta USBet som är någonstans i någon av väskorna. 

Vi hörs senare!

Adjöken!

no time

Just kommit hem från Staden. Eller just och just. Vart typ en halvtimme sedan men ändå. Det känns som nyss eftersom jag stått ute och snackat med min kära moster samt henens små hundar. Lillsatan var galen som vanligt men min lilla vovve var så himla duktig, jag blev så himla varm i mattehjärtat. Stjärngossen min! 

Hur ska jag klara mig utan han drygt en månad? Under hela min vistelse i Norge? Åh jag kommer att toksakna han. Jag kommer sakna han mest av allt. Och när han är så fin sista dagen känns det ju bara ännu värre. Jag ska aldrig bli arg på han idag! Vi ska ha en mysdag han och jag!

Sen kommer jag sakna familjen, vännerna, mammas mat, bures vatten, min säng, och typ allting. 
Fick då umgås med bästa vännen igår och även idag. Kändes bra. Ännu bättre var det att få prata ut riktigt mycket om en viss person som jag inte brukar prata om. Om saknaden och skulden. Och hon får mig att inse att det inte är mitt fel. Att jag inte kunde gjort något. Älskade vän, hur ska jag klara mig utan dig då? Och som du sa, hur ska man klara sig utan att veta att man bara kan ringa, när som helst. Bara vetskapen. 

Nu blir jag bara bölig så jag avslutar detta inlägg med att säga att jag kommer sakna alla! Men jag ska bara vänja mig vid att vara i ett annat land och långt ifrån er. För det är de här jag vill, imorgon börjar jag på min dröm. 



Några småvänner + hund. Ni är fler jag kommer sakna men jag orkade inte lägga upp fler bilder!