Ett litet soltips

Hade en jätte trevlig kväll igår kväll med berysbyglass och ett kvällsdopp tillsammans med Linnea, Felle och Anderas! :)
Nu har jag legat och solat bara en lite liten stund och blivit bruuuun. Jag älskar Kusins tips.
Receptet är:
  • Olivolja
  • Salt
Blanda ihop de och smörj på dig så blir man brun på typ en gång.
Ska dra ut till stugan nu och käka lite middag sen hem igen, det är jobb imorgon igen men sen ledig i tre dagar och då åker jag till älskade Umeå och dom braiiiigaa människorna! :D

Klockdagen

Min dag i tider har sett ut såhär (alla tider är cirkusar eftersom det blir lättast):
  • 10.00 - vaknade av att mor och far kommer in i stugan är dryga geom att trakassera mig med en massa babbel om vad jag vill äta till frukost, om jag vill ha ägg, om jag vill ha bacon, osv. jag var nog inte så trevlig med dom men ångrar ingenting eftersom dom förtjänade de när dom frågade så mycket. Mohaha.
  • 11.30 - jag och far drog till stan där han lämnade av mig i boviken där Matilda och Felle höll hus. Vi såg mest på teve och slappade. höll till och med på att somna där ett tag. Sen gick jag och Matilda ut, hon rökte, jag hoppade studdsmatta. Andreas kom någon gång där före och felle var i stugan och var duktig.
  • 15.15 - bilen går från boviken in till skellefteå centrum där min buss avgår ifrån.
  • 15.30 - bussen kommer och avgår även.
  • 16.00 - har hoppat av bussen och gått till stugan.
  • Senare och till nu - legat på bryggan med notus och en bok. Solat och blivit brunare än någonsin (eller inte, har nog inte fått mycket färg)
Det var min dag. Nu ska jag återvända till annat. Adjöken! :)

I Can't Make You Love Me

Varje gång Bon Iver börjar spelas hugger det till i bröstet. Hans underbara röst borrar sig in i mig och antingen blir jag glad eller så börjar jag stört gråta. Jag vet aldrig vilket av de. Det kommer som en överraskning. Bon Iver är en artist som jag verkligen kan gråta till, tårarna kan bara spruta. Ibland har jag inte ens någon anledning. Vissa gånger kan jag känna ett sådant enormt lugn inom mig. Ett lugn jag aldrig känt förrut.
Han har nog bara en underbar röst. Så fin. Så ljuv. Så smärtsam.
Jag älskar denna artist, min absolut favoritartist!
Klicka på bilden!

blöööööö

så jävla less på vissas attityder. hela jävla seriöst. kan inte vuxna människor bete sig som vuxna och inte som 14-15 åringar. vad fan har dom för fel egentligen?

och jag är så himla less på jobbet också. vill bort därifrån. vill ut och resa. några kompisar har beställt en utlandsresa nu och jag blir så jävla avis. jag vill också kunna fara. men nej, jag jobbar till 21 augusti så kan inte dra iväg någonstans förrän då. dessutom är det typ ingen som är på eller har tid eller råd. och hur kul är det att fara själv? nej, jag får tvinga med någon helt enkelt.
jag har inte varit ledig två dagar i rad på hela sommaren. inte en enda ledig helg. något less som sagt.
nu ska jag äta och ha min lunch, sen cykla tillbaka till jobbet och jobba till 18.00.  Vi hörs! :)

Anyone can make you smile

"Anyone can make you smile.
Many people can make you cry but,
it takes someone very special to make
you laugh with tears still in your eyes"

svammel

Börjar jobba om en halvtimme och jobbar till kvart över åtta ikväll. Borde göra mig klar men jag orkar inte. orkar inte jobba idag. är så himla trött. men det är bara två dagar kvar till ledighet, på torsdag är det ledigt, jobb fredag och sen edig helg.
lyckades tappa ner datorn i golvet nyss också så mitt L har laggat ihop, den är jätte trög att trycka in så om det fattas någon L här och där vet ni varför.
ivet är på topp. det börjar nu. det är nu jag kan välja exakt vad jag vi göra. men vad är det jag vill göra? det finns ju en miljon yrken. fyra triljarder saker man kan välja. plugga. inte plugga. arbeta. inte arbeta. resa. inte resa. slöa. inte slöa. det jag vet jag vill göra är att resa bort ett tag. ett år skue vara perfekt. men då ska man hitta ett jobb. känns nervöst att åka själv men finns ingen som vill eller kan föja med ett år utomland.
jag vet vad jag vill jobba med. men utbildningen tar emot. jag är så grymt osugen på att plugga.
måste göra mig klar nu eftersom jag börjar om en kvart. Adjöken!

What are words If you really don't mean them when you say them

Typ det finaste!

Old friend, why are you so shy, ain´t like you to hold back or hide from the light

Det är alldeles tyst här. Felle, Ludvig och Anderas ligger och sover, hade en tanke på att väcka dom men struntade i de eftersom jag då skulle få tre arga människor på mig. Får bli nästa gång när jag har mer tid.

Taggar i alla fall kvällen. Blir umgås med braiga människor. Gott dricka. Trästock. Linnéa. Ute. Musik. Skratt.





you left with no goodbye, not a single word was said, No final kiss

Till er umeåbor: Jag funderar på att packa en lite väska och bege mig mot Umeå nästa helg (alltså 30-31 Juli). Vad säger ni om det? Har ni tid för en sådan som mig? Och är det någon som skulle vilja bjuda på en liten sängplats? :) Det är nämligen såhär att det är enda hela helg (lör-sön) som jag är ledig i sommar och därför tänkte jag att det är ni värda - min enda lediga helg.


 Dagen idag: Jobbat från 8-17. Direkt efter jobbet hämtade mamma mig och vi drog upp till stan där hon lämnade av mig hos Felle. Vi la oss och såg några avsnitt av Pretty little liers som hon just har börjat se. Sen gick vi till Coop oc shoppade lite fruk, vatten (eftersom man inte kan dricka vattnet i skellefteå ännu), dricka så som mjölk och juice. Därefter lagade vi lite mat - köttbullar och makaroner - samtidigt som vi åt såg vi ännu några avsnitt av serien och efter något avsnitt kom Ludde och han blevdissad av oss för vi såg några till avsnitt. Men sedan begav vi oss ut till en lekpark och lekte av oss.

Nu borde jag gå och lägga mig för jag ska upp 8.20 imorgon för att ta bussen 9.10 från stan för att jobba från 10-17 imorgon. Så vi säger såhär:
Umeåbor - svara på mina frågor där längst upp.
Resten - ni kan bara slänga in en kommentar så jag vet att ni lever.


Umeå, jag saknar dig!

Jag fick en fråga härom dagen om jag saknade Umeå och visst gör jag de.
Jag saknar Umeå. Jag saknar staden. Jag saknar människorna. Jag saknar stämningen. Jag saknar älven. Jag saknar centrum. Jag saknar caféerna. Jag saknar det mesta som har med Umeå att göra. Jag trivs inte alls här uppe i Skellefteå. jag mår inte alls så bra som jag mår i Umeå.
Visst har jag dom flesta kompisarna här i Skellefteå. Och dom är guld värda. Utan vännerna här skulle jag inte ha stannat en sekund. Men jag kan inte rå för att jag hellre vill till Umeå. Det är där jag mått bra, det är där jag har mognat, fått ett bra liv, fått underbara vänner och det är i Umeå jag känt mig hemma. Jag har aldrig känt mig så hemma här i Skellefteå som jag gjort i Umeå.
Som sagt, jag saknar Umeå!

Vart jag mig i världen vänder


Så dansar vi till dansmusik igen

Godkvällens!
Jobbpasset gick alldeles utmärkt. 4 h är helt perfekt. dock hade jag inte så mycket att göra när jag var på golvet men tiden lyckades gå i alla fall.
Efter jobbet kom mattis hit och vi gjorde kycklingspett med kyckling (såklart), ananas och svamp. Till de gjorde vi en sallad. Vi grillade spetten och sen var det klar. Vi hade en kall currysås till och allt blev hur gott som helst. Vi åt tills vi sprack ungefär. Fast sen blev båda så tokigt sugna på glass och godis så vi tog våra racerhojar och drog på tempo där vi köpta glass, godis och hyrde film.
Himlen är oskyldigt blå - den var riktigt bra tycker jag. Kärlek. Svårigheter. Kriminalitet. Alkoholism. Misshandel. Åter kärlek.

oooooonnnnttt

har nog den värsta mensvärken någonsin förtillfället. vet inte hur jag ska sitta, ligga, stå, gå för att inte ha svinande ont. känns som fem knivar hugger i magen på mig. jag bara älskar att vara kvinna ibland. jag har till och med svårt att andas för det gör så förbannat ont. och om en halvtimme börjar jag jobba också, förhoppningsvis har tabletten börjat hjälpa då annars kommer jg ha ihjöl alla kunder. tack och lov har jag bara 1 h kassa idag (om jag inte minns fel) och jobbar bara 4 h.
så de kan man ju hålla ut, skulle vara värre om jag hade ett 10 h pass som tidigare i veckan och hade denna jävla smärta. menmen, nu ska jag sluta klaga.
Vi hörs senare! :)

Stugan

Kände inte för att vara ensam hemma ikväll, och Felle + Andreas kunde inte komma över så farmor bjöd över mig till stugan så här sitter jag. Har fåt middag, bulle och jag bjöd på jordgubbar och grädde. Kan säga att jag är väldigt mätt för tillfället.
Det är hur fint som helst här ikväll. Kan bjuda på en bild när jag återvänder hem och när tiden finns. Synd bara att det är med mobilen jag tagit bilden och inte kameran. Var så dum att jag lämnade den hemma fast min tanke var att ta med den för jag vet hur fint det brukar vara här. Menmen, får ta med den nästa gång:)
Jag sitter och väntar på en jätte gammal vän, inte då gammal som ålder, utan gammal som en vän jag var bästa vän med under mina första år i livet. Men tyvärr gick vi skilda vägar när jag flyttade, eller det bara blev så.
Nu ska jag åter vidare i denna stora värld framför datorn. Undrar vad mer den kan bjuda på än facebook, aftonbladet och några bloggar. Det återstår att se i alla fall.
Adjöken!
Bjuder på en lite äldra bild i alla fall från stugan - bryggan - båten.

Här blev jag den jag är


Tell me why don't you kill me And put a gun against my head?

tror jag snart ska gå och lägga mig. har varit riktigt trött idag, inte orkat någonting typ. mest bara gått runt, runt på jobbet och känt att jag kunnat somna vart som helst. typ träna mig in där drickorna står på lagret och slumra lite. skulle ha varit skönt.
Annars har dagen varit bra. En kvinna kom in och ville ha ett kvitto på alla varor hennes dotter hade handlat (dottern tog inte kvittot när hon var och handlade), så det var bara att göra återköp och skanna varorna igen. Var något sur efter då kvinnan inte alls var trevlig heller. Menmen, bara att le och se glad ut eller vad man brukar säga.
Resten av helgen lär också bestå av jobb, på söndag ska jag även försöka vara med Mattis också som var hundra år sedan sist. Vi planerar en bakdag. Vi får se hur det går för oss, brukar inte gå allt för bra.

14/7 2011

Slutade för ungefär en timme sedan. är tröttast för tillfället men ska strax ta mina små ben och gå över till mormor och morfar för att äta lite grillat. Kommer bli riktigt smaskigt. Hon tänker nog bjuda på jordgubbar till efterrätt (jag tjuvkikade på deras korg idag när de var och handlade). Så himla mumsigt.
Kvällen bjuder iaf på bio, eller då bjuder vi kvällen på bio. Något av de. Och hur det än blir så kommer det bli bra.
Adjöken! :)

"din nuvarande medlemsnivå är Bas"

Blev väckt av att telefonen ringde 7 i morse. Det var en arbetskamrat som undrade ifall jag kunde börja halv åtta istället för halv elva idag. Och visst kunde jag de, så jag slängde på mig kläderna, lite mat i magen och sen vidare till jobbet. Och där blev det kaos efter ett tag. Varorna kom, det var smockat inne på lagret. Mejeriet - där jag spenderade min morgon och fram till klockan 13.00, var det ännu mer kaos. Fullt med varor som skulle in, och de som inte rymdes i hyllorna hade ingenstans att förvaras i mejeriet eftersom det är fullt där. Blir så otroligt less på att personen som är ansvarig för mejeriet beställer alldeles för mycket. Vi har ungefär 10 kartonger med gräddfil som bara kommer stå och gå ut. Jävligt klyftigt att beställa så mycket. Eller inte!!
Men aja, nogklagat om de.
Mamma fyller år idag. 41 år. Hennes bästa jobbarkompis är här och när hon fick veta att hon skulle komma var hon in på konsum och bara strålade av glädje, har nog aldrig sett mamma så glad. Var riktigt kul. Imorgon får hon min och syrrans present - harry potter. Vi ska gå på bio och se sista delen. Felle har förvarnat mig om att man inte ska ha på sig mascara eftersom man sitter och grinar genom filmen. Det ska bli kul!
Nu ska jag gå ut till gamlingarna som sitter där ute och delta i någon timme innan jag drar vidare till sängen. Blir nämligen jobb imorgon igen. Skulle egentligen varit ledig men ställde upp på att jobba. Så nästa lediga dag blir inte förrän Onsdag nästa vecka! Menmen, så får det vara!
Adjöken! :)
Kan ju säga att jag saknar dessa två också. Ska försöka ta mig ner till Umeå snart så vi kan ses:) Puss på er!

Nea vs Notus


Det värsta som finns enligt Notus det är att duscha. Man får Tvinga in han i duschen och man drar sig för att duscha han eftersom det är ett helt projekt att bara få in han i duschen. Väl inne i duschen darrar han som ett asplöv och när han får chansen så försöker han smita ut. Kan ju säga att han lyckats med de några gånger. Riktigt kul att ha en blöt och in schamponerad hund springandes runt i huset. ;)
Nu afton så har jag och han varit i Oxviken. Jag hade med mig en boll för att kasta till han, upp och ner för en sandbacke. Sen gick vi till vattet för att han skulle få dricka, så badade han till magen och vi tränade lite med att bada också - vilket också han ogillar men inte lika mycket som att duscha, och sen vidare till sandbackarna igen. Han var sandig enda in till huden ungefär när vi kom tillbaka. Det var bara att ta han på baksidan för att skölja av han.

Och det är här tvånget börjar. Ta han på baksidan går hur bra som helst. Men sen när jag ber han komma till slangen går han med nerböjt huvud, sakta steg mot mig. Jag spolar av ena benet, ber om nästa. Och då går han iväg. Får börja om att be han komma till mig, de går riktigt sakta och jag får tjata på han. Men tillslut kommer han och jag kan skölja av andra benet. Sen går han iväg igen. Ungefär såg de ut tills han var klar-sköljd. Riktigt jobbigt men jag vann.
1-0 till mig! :D

Jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Godmorgon världen. Blev väckt av mamma vid tio imorse av att hon kom med frukost. Vi satte oss ute på altanen och käkade, var supergott.
Snart ska jag börja dra mig mot stan, måste skaffa ett nytt kort då mitt har fått något frispel och inte vill funka. Sen ska jag sitta på körskolan en stund och plugga.
Och ikvällen bjuder på bakning eftersom mamma fyller år imorgon.
Förresten syrran, kommer du hem imorgon?

-



Jag vet nu varför jag aldrig sa Nej..



Braning!

  • Solning
  • Läsning
  • Slöning
  • Badning
  • Matning
  • Aupairning
Min dag i -ning.

allting har förändrats men du finns alltid kvar

Jag är helt död. Orkar typ inte hålla upp ögonen längre. men jag kan inte sova än.
klockan är bara tio och det är fredag.
får se vad man hittar på.
imorgon är planerna iaf att hjälpa isa med någar barn, fattar inte riktigt vad jag ska göra vi får väl se,
och 13.15 blir det jobb igen.
Vi hörs! :)

Munsår förstör hela min värld

när jag åkte hem från peace&love började jag få munsår, eller de började väl någon dag före men vi säger när jag åkte hem därifrån. Det visade sig att det inte var ett munsår utan hela två stoora. En på vardera sida av min underläpp. I tisdags blev sprack dom och blev till sår. När jag jobbade kände jag att mitt ansikte var väldigt känslig mot beröring. Typ om jag skulle klia mig i ansiktet osv. Nu när det har gått två dagar sedan jag började känna de har de fortfarande inte försvunnit. Jag måste äta ipren/alvedon för att ens vilja leva. De är min ansiktssmärta ungefär. På grund av två "ynka" munsår. Eller de är vad jag tror de kommer ifrån. Vart annars skulle de komma ifrån?!
Och imorgon ska jag jobba igen och jag känner mig inte peppad på ännu en jobbdag med en underläpp som är tre gånger så stor som min överläpp + två gigantiska munsår.
Aja,nu har jag klagat färdigt så jag lägger mig i soffan igen och fortsätter kolla på viva la bam.
Adjöken!
Åh nej, ännu mer klag. Jag tror jag börjar få ett munsår mellan de två som jag redan har.
livet leker inte för tillfället!

jag tog första bästa vägen ut

Linnéa: den var jätte hemsk, huvva. stackars barn/människa!

Notus har något fel i skallen ikväll tror jag. Han ligger och kikar under min bänk och gnäller men jag har just kollat om något är där och jag kan inte se något. Han hallucinerar (eller hur de stavas?) tror jag. cphund.
Har jobbat typ hela dagen från 11-20.15. Före de hann jag med en körlektion uppe i stan också. Så mitt huvud är ungefär lika dött som notus. (eftersom de inte finns så mycket i hans skalle som rör sig så går det rätt bra att jämföra våra skallar för tillfället).
Ska snart gå och lägga mig i källaren framför teven och typ sooova.
Vi hörs! :)

You used to shine

Har haft en riktigt kul vecka nere i Borlänge.  Tack för en toppenvecka linnéa! :)

Idag har jag bara sovit och kollat på film. Gick till konsum och hyrde svinalängorna.
För tillfället håller jag på att laga lite mat till mig och mamma. Eller de sköter sig själv. Kroppkakor. Mums!
Just ja, måste ju berätta att jag lärt mig äta något nytt också: Skinkost!
Jag och linnéa har levt på de och mackor denna vecka ungefär.
Adjöken! :)