Hylla personerna som finns här och nu och inte när dom dött

Något jag kan fundera väldigt mycket över är varför kändisar blir extra kändisar när dom dör. Varför är dom så himla bra då? Dom var ju inte lika bra när dom fanns, då var dom hatade nästan. Ett exempel är Michael Jackson. Visst, han var en jätte bra artist. Han slog igenom när han var ung och har varit känd mest hela tiden. Man har väl alltid vetat vem han varit. Men för mig har han aldrig varit "The king of pop". Har aldrig riktigt lyssnat på han varken när han levde eller efter att han dog. Jag har inte riktigt haft någon åsikt om honom heller. Han har bara funnits, varit en kändis, varit en artist som så många andra. 

När han levde var han hatad av många. Men direkt efter att han dog så blev han så himla bra. Han var inte den där hatade artisten längre. Utan nu var han "The king of pop". Det var som att han aldrig gjort något fel. Alla hade alltid älskat han. Hans musik var toppen bra och han sålde mer skivor än på flera år. Han tjänade miljoner om inte miljarder. 



Det är likadant nu med Stefan Liv. Han, och hela hans lag, dog väldigt tragiskt. I en flygolycka. Det är hemskt och ingen ska väl behöva dö så kan jag tycka. Man ska ha en naturlig död, omringad av sina nära och kära, dom ska kunna ta förväl och den som dör, eller ska dö, ska kunna ta förväl också. Men åter till ämnet, varför blir han så stor nu? Visst var han väl stor tidigare, jätte bra målvakt i hockey och allt men så stor var han väl inte? Han var inte "världens bästa målvakt". Världens bästa målvakt spelar i Världens bästa serie - NHL. Vem det är har jag inte en aning men att Liv var världens bästa målvakt kan jag väl inte tycka. Så sas det då inte när han fanns i livet. 



Men varför är det just så, varför hyllas kändisar efter sin död. Är det då inte bättre att hylla kändisarna när dom är i livet istället? Då får ju dom själva ta del av hyllandet. Det finns ju som inte vits med att hylla någon som är död. Visst, man kan säga hur mycket man avgudar, älskar, gillar, berätta hur bra den personen var när den fanns i livet. Men börjar det inte gå till en överdrift med allt snack om hur bra den, den och den var? Tillslut blir det ju snack som inte ens stämmer. Och som jag skrev tidigare. Är det inte bättre att hylla, tala om, berätta för personen hur bra den är/var när personen fanns i livet? Börja uppskatta människor. Sluta hata. Sluta klanka ner på andra. 

Och som sagt, det är tragiskt hur Stefan Liv dog, det är inte rättvist på något sätt. Men är det inte dax att sluta skriva i tidningarna om han nu? Låt hans familj sörja i fred lite. Så dom får smälta in vad som hänt. Ta tag i allt som behöver göras efter att någon dött. Låt hans familj få lite lugn och ro.

Kanske lite rörigt inlägg men kort och gott ville jag säga att hylla personer som finns vid liv. Som finns här och nu istället för att hata dom. När personerna är döda får dom ju inte ta del av det och man vill väl att personen ska veta hur mycket man älskar, avgudar, hyllar, gillar den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback